fbpx
 

Als het gaat om het verkrijgen van resultaten van uw Facebook-advertenties en dus meer leads, is uw advertentietekst één van de belangrijkste factoren.

Echter, de meerderheid van de vastgoed Facebook-advertenties die we zien betrekken een onaantrekkelijke beschrijving, met de contactgegevens van de makelaar op het einde.

Je hebt waarschijnlijk honderden andere prioriteiten op uw to-do lijst. Maar wij zijn hier om u te vertellen dat als u 10 minuten de tijd neemt om strategische advertenties te schrijven die ook nog eens resoneren met uw publiek, dit het verschil kan betekenen tussen een klik (en mogelijke verkoop), of een scroll.

In deze blog, zullen we zeven belangrijke tips delen voor een succesvolle vastgoed Facebook-advertentie tekst te schrijven. We geven bovendien voorbeelden hoe u ze kunt opnemen in uw advertenties.

27 Tips Om Als Makelaar Succesvol Te worden op Facebook
_____________________
GRATIS E-BOOK

E-BOOK

 

Tip 1: Benoem de belangrijkste kenmerken van het huis, maar geef niet alles weg.

Als u een advertentie plaatst voor een van uw listings, zorg er dan voor dat u de belangrijkste kenmerken van de woning vermeldt. Dit zal ervoor zorgen dat iedereen die uw lead-formulier invult of op uw advertentie klikt een gekwalificeerde lead is voor de woning.

Deze belangrijke elementen kunnen bestaan uit het aantal slaapkamers en badkamers, het gebied waarin de woning zich bevindt en het type woning (eengezinswoning, appartement, enz.).

Hoewel het belangrijk is om deze basisinformatie op te nemen, zorg er toch voor dat u enkele details weglaat.

Waarom?

Met Facebook-advertenties zal uw doel vooral zijn om mensen door te laten klikken naar uw advertentie of om uw lead-formulier in te vullen. Als u ze meteen alle informatie geeft, zullen ze geen reden hebben om te klikken om meer te weten te komen.

Bijvoorbeeld, de tekst van de advertentie hierboven geeft alle essentiële informatie over de woning (aantal slaapkamers en badkamers, type woning en algemene locatie), maar laat het exacte adres weg en vraagt het publiek om op de knop “Meer informatie” te klikken of om de makelaar te bellen op het opgegeven telefoonnummer.

Tip 2: Neem een hoogwaardige functionaliteit op

Wek de interesse van uw publiek door een functie op te nemen waarvan u de marktvraag van uw doelgroep kent. Misschien woont u wel in Andalusië, waar de gemiddelde zomertemperatuur boven de 36 graden kan komen. Het benadrukken van het aantrekkelijke zwembad is dan de perfecte manier om betrokkenheid te stimuleren.

Lead

 Deze makelaar benadrukt het voordeel dat hun advertentie zich bevindt in een gemeenschap met GEEN HOA-kosten (Een speciale vergoeding in de VS). Met de gemiddelde HOA-kosten, variërend van $200-$300 per maand, is het niet hoeven te betalen van deze maandelijkse kosten aantrekkelijk voor veel kopers.

Tip 3: Zet de belangrijkste informatie op de eerste plaats voor uw leads

 U kunt een geweldige beschrijving schrijven, maar de werkelijkheid is dat mensen het druk hebben en de meesten zullen uw volledige beschrijving niet  lezen. 

Om ervoor te zorgen dat iedereen die uw advertentie ziet alle essentiële informatie krijgt, moet je beginnen met de belangrijkste details. Laat de “weetjes” voor het einde.

Lead

In deze advertentie geeft de makelaar aan dat dit pand voor de verhuur is. Omdat huizenkopers en huurders totaal verschillende doelmarkten zijn, is het essentieel dat het publiek dit weet voordat het doorgaat naar de rest van de advertentie-informatie.

Tip 4: Gebruik Emojis in uw advertentietekst 🤩

Een foto spreekt duizend woorden, toch? Nou, als het gaat om de taal van het internet, zijn emojis snel een van de beste manieren geworden om uw boodschap door te geven. Niet alleen laten ze u toe om gemakkelijk de toon van uw tekst over te brengen, maar wanneer ze strategisch geplaatst worden, kunnen ze uw publiek naar de belangrijkste delen van uw advertentietekst trekken.

Bekijk hoe deze tekst gebruik maakt van emojis om te benadrukken waar de makelaar wilt dat de lezer zich op concentreert:

Profiteer van aan de kust te wonen op zijn best in dit🛌3 slaapkamer, 🚽2 bad, strandhuis 🏝Features include a luxurious master sweet with raised tub, plus a large pool out back 🏊‍♀️

Contacteer [naam] op [telefoonnummer] om meer te weten te komen over dit fantastisch huis aan de kust☀

Het klinkt misschien gek, maar een andere grote eigenschap van emojis is dat ze je helpen om vertrouwen in je netwerk op te bouwen. Door gebruik te maken van emojis lijkt u meer herhaalbaar en luchtig, en verhoogt u op uw beurt het aantal mensen dat uw merk vertrouwt. Dit is vooral belangrijk wanneer u mensen bereikt die uw bedrijf voor het eerst zien. 

Tip 5: Gebruik FOMO (Fear Of Missing Out)

Ooit gehoord van FOMO? Naast het feit dat het een van de meest populaire  acroniemen (angst om te missen) is, is het ook een lucratieve social media marketingtactiek gebleken.

Er zijn talloze manieren waarop u FOMO kunt gebruiken om uw leadgeneratie te stimuleren, en één daarvan is het opnemen in uw social media-advertentie.

Bij het schrijven van uw advertentie, richt u zich op het opbouwen van een gevoel van exclusiviteit, urgentie en schaarste. Voor makelaars kunt u dit op verschillende manieren doen.

 Benadruk de wenselijke eigenschappen waar veel vraag naar is en die moeilijk te vinden zijn. Dit kan een geweldige locatie zijn, een extra slaapkamer, zonnepanelen, enz. U kunt ook gebruik maken van taalgebruik zoals “dit aanbod is niet lang geldig”, of “exclusieve mogelijkheid” om FOMO op te roepen.

Lead

Deze advertentie maakt op twee manieren gebruik van FOMO: ten eerste stuurt de makelaar een ongelooflijk aanbod: als verjaardagspecial zal de makelaarscommissie door de verhuurder betaald worden

Ten tweede is er een tijdslimiet: Huurders hebben slechts tot 1 januari de tijd om dit aanbod in te nemen!

Tip 6: Vermeld uw contactgegevens

Bij het uitvoeren van vastgoed Facebook advertenties, is het een goed idee om uw contactgegevens op te nemen in de tekst. Vaker wel dan niet, zullen er altijd mensen zijn die geïnteresseerd zijn in de woning of uw diensten die niet op de advertentie klikken. Het opnemen van uw contactgegevens zorgt ervoor dat u deze verkopen niet verliest.

Tip 7: Test uw resultaten

Wat het beste werkt voor uw advertenties is sterk afhankelijk van uw aanbiedingen en uw markt. De meest effectieve manier om uw strategie te bepalen is door verschillende technieken te testen en te zien welke het beste werkt.

Een van de grote dingen van de Facebook-advertentiemanager is dat het u de mogelijkheid geeft om een split-test uit te voeren. Dit betekent dat u twee advertenties kunt uitvoeren die precies hetzelfde zijn, met uitzondering van de tekst, en wanneer de advertentie is voltooid, zal Facebook u vertellen welke beter heeft gepresteerd.

Wanneer u een splittest uitvoert, wilt u er zeker van zijn dat uw twee teksten significante verschillen hebben (d.w.z. dat u meer wilt veranderen dan alleen een paar woorden). Een goede plek om te beginnen is door het testen van lange versus korte teksten, welke kenmerken u opneemt, en verschillende call to actions. Blijf experimenteren tot u de stijl vindt die de meeste aandacht, kliks en uiteindelijk meer verkoop voor uw vastgoedbedrijf genereert. 

27 Tips Om Als Makelaar Succesvol Te worden op Facebook
_____________________
GRATIS E-BOOK

E-BOOK